Kako mršavjeti uz poslovne ručkove
Autor: Michel Montignac
Knjiga Michaela Montignaca Kako mršavjeti uz poslovne ručkove donijela je pravu revoluciju u načinu razmišljanja o dijetama, osporavajući tradicionalno uvjerenje da je za mršavljenje nužno brojati kalorije i odricati se užitaka u hrani. Umjesto toga, Montignac, francuski nutricionist, predlaže metodu koja se temelji na odabiru pravih vrsta ugljikohidrata i masti, a ne na smanjivanju količine hrane.
Temeljni princip Montignacove metode je glikemijski indeks (GI), koji mjeri koliko brzo određena hrana povisuje razinu šećera u krvi. Smatrao je da konzumacija hrane s niskim GI-om sprječava nakupljanje masnoća i potiče tijelo na učinkovitije sagorijevanje masti. Knjiga naglašava važnost konzumiranja ukusnih, kvalitetnih obroka bez osjećaja uskraćenosti – u duhu francuske filozofije uživanja u hrani i životu.
Montignacov pristup postao je popularan ne samo u Francuskoj nego i diljem svijeta, privlačeći one koji traže održiv i ugodan način održavanja zdrave tjelesne težine. Knjiga kombinira znanstvene argumente s praktičnim savjetima i receptima, čineći je pristupačnom širokoj publici. Na kraju, promiče uravnotežen stil života usmjeren na zdravlje, užitak i dugoročnu dobrobit.
FORMAT: 16 cm x 24 cm
UVEZ: meki
BROJ STRANICA: 215
BIBLIOTEKA: Priručnici
IZDAVAČ: Naklada Zadro
IZDANJE: 2000.
PREVODITELJ: Mirna Petani
JEZIK: hrvatski
ISBN: 953-182-037-6
NAPOMENA: Knjiga je nova i nekorištena ali je staro izdanje pa su rubovi stranica požutjeli.

